Workshop Mindful Art Reading

Kunstbeschouwing is een belangrijk onderdeel van mijn werkterrein en ik ben altijd bezig om kunst te bestuderen en analyseren. In juni 2023 heb ik in Nederland een cursus Art Based Learning gedaan bij Machella Boot. Naar aanleiding hiervan heb ik een workshop opgezet ‘Mindful Art Reading’ die ik aanbied bij Het Curacaosch Museum en Landhuis Bloemhof.

Het is een workshop die leuk is om te doen omdat je op een ontspannen manier een kunstwerk leert analyseren en begrijpen. We doen het niet vanaf een plaatje in een kunstboek of vanaf het beeldscherm van de computer. Deze workshop vindt plaats in het museum of galerie en we gebruiken het originele schilderij of beeldhouwwerk. Het kunstwerk blijft op zijn plek en jij mag er bij plaatsnemen om het echt op je gemak te bestuderen.

In deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met één enkel kunstwerk. Onder mijn begeleiding bestudeer en analyseer je het kunstwerk en staan we stil bij de betekenis ervan. De ervaring geeft je een nieuwe kijk op het kunstwerk en kunst

De workshop wordt gegeven in kleine groepen, of je kunt een privé-sessie boeken. Het is gericht op mensen die affiniteit hebben met kunst en het gewoon leuk vinden om ermee bezig te zijn. 

I had a wonderful experience during the mindful art reading workshop. It felt like a journey inside, where I could connect my emotions and thoughts with those expressed in the selected art to find answers to important questions. Josee’s guidance added an educational dimension to the experience. The combination of art and mindfulness helped me forget daily stress, keeping me focused and refreshing my mind. Overall, it was a delightful journey that emphasized the importance of mindfully connecting with art. I highly recommend the workshop.

Rochelle

De duur van de workshop is ongeveer 2 uur, en deze vindt plaats bij Landhuis Bloemhof of Het Curaçaosch Museum. De workshop is beschikbaar van dinsdag t/m zaterdag. Reserveren kan any time.

De prijs van de workshop is inclusief ob., entree van museum/galerie en iets te drinken (koffie/thee). Privé-sessie: f130 per persoon. Groepssessie: f95 per persoon.

Voor een afspraak/meer informatie: (+599 9) 690 5185.

Mi ta hopi kontentu ku e workshop.
Enberdat nunka mi no a para ketu ku mi por a analisa arte asinaki.  Ma kuminsa hasiele ku arte nan ku mi ta mira riba medio nn soshal. I mi lo rekomenda artistann pa sigui e workshop hopi interesante, edukativo i ta yuda bo emoshonalmente tmb.
Danki Josee sigui ku e bon trabao, Dios sigui bendishona bo segun bo ta yuda otro.

Margarita Haakmat

Artista visual

Ik vond het heel erg leuk om mee te doen.
Een andere kijk op kunst kijken.
Verdieping en reflectie.
Dank hiervoor.

Karin

Ik vond het zeker de moeite waard omdat je echt aan de hand van de vragen gaat kijken met andere ogen en intenser naar de kunstwerken en ook tijd eraan besteden om er achter te komen wat de kunstenaar wil zeggen met het werk.

Hortence Brouwn

Beeldhouwer

Een intense en verrijkende ervaring om Mindful Art Reading te doen met Josée Thissen-Rojer. Wat een helende werking heeft het om zo naar kunst te kijken en tot nieuwe inzichten te komen.

Thea van Biemen

Hier sta ik bij een werk van Silvina Ibañez, ' Ojo de Agua' (2006). Tentoonstelling 'Amor pa Kòrsou' in 2018, Landhuis Bloemhof.

Tijdens de workshop bestudeer je een enkel kunstwerk. Het werk van Paul Senders staat op de grond. De deelnemer ging erbij zitten, en dat mag!
Foto deelnemer workshop Mindful Art Reading Deze deelnemer werkte met een foto van Jeanine Quesor, die op het eerste gezicht vrij donker leek. Hoe langer we ernaar keken, hoe meer kleur we gingen zien!
Deelnemer workshop Mindful Art Reading Je hoeft natuurlijk niet de hele tijd te staan, als je met een kunstwerk bezig bent. Het museum zorgt voor een stoel en dat is wel zo fijn!
Samen met een deelnemer bij het werk dat zij bestudeerde tijdens de workshop. Het vogeltje bovenin geeft het een speelse twist. De sculptuur is van Carlos Blaaker en is onderdeel van zijn tentoonstelling 'Carlos Blaaker gaat weg'.